Commissievergadering Ruimte, Economie en Financiën
donderdag 16 januari 2025
- Locatie
Raadzaal (Paul Rüpp-zaal)
- Voorzitter
- Dennis van Tiel
- Toelichting
-
Dit is een conceptagenda. Deze wordt vastgesteld bij agendapunt 2.
- Agenda documenten
Agendapunten
-
1
De heer Van der Pas heeft zich afgemeld en is verhinderd.
-
2
De commissie wordt gevraagd de conceptagenda vast te stellen.
-
3
Inwoners kunnen tijdens dit agendapunt het woord voeren (spreekrecht) over niet geagendeerde onderwerpen het werkveld van de commissie betreffende. Er kan ook ingesproken worden over onderwerpen die op de agenda staan. Het inspreken geschiedt dan bij aanvang van het betreffende agendapunt.
Insprekers dienen zich anderhalve dag voor de vergadering bij de commissiegriffier aan te melden via griffie@gemeentemaashorst.nl.
-
4
De commissie wordt gevraagd de besluitenlijst van de vorige vergadering vast te stellen.
Bijlagen
-
5
De overzichten zijn ter vaststelling door de commissie bijgevoegd.
-
6
Commissieleden die tijdens de rondvraag vragen willen stellen, melden dit onder aanduiding van het onderwerp ten minste 24 uur voor aanvang van de vergadering schriftelijk via de griffie bij de voorzitter van de vergadering. Er vindt geen debat plaats.
-
7
De portefeuillehouder van algemeen of dagelijks bestuur van een gemeenschappelijke regeling of van een samenwerkingsverband of raadsleden die zitting hebben in een gemeenschappelijk klankbordgroep informeert/ informeren de raad over belangrijke ontwikkelingen bij gemeenschappelijke regelingen en andere samenwerkingsverbanden.
-
8
Elke fractie die een informatienota, ingekomen stuk, beantwoording van schriftelijke vragen of ander onderwerp voor de commissievergadering voor dit agendapunt wil agenderen, meldt dat bij de agendacommissie. Het aanmelden van een agendapunt, met motivatie en bespreekdoel, kan tot 12.00 uur op de dag van de agendacommissie bij de griffie.
-
8.a
Op de Graspeel 15, in Zeeland, wil een initiatiefnemer graag de bedrijfsgebouwen weghalen en veranderen in 3 gewone woningen en natuur ontwikkelen op het perceel.
Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 30 december 2023 tot en met 9 februari ter inzage gelegen. Als je een plan maakt, dan kan iedereen zes weken lang het plan bekijken. Als je een opmerking hebt over het plan of je bent het er niet mee eens, dan kun je dit aangeven. Je dient dan, zoals dat heet, een zienswijze in. Er is één zienswijze ingediend tegen het bestemmingsplan.
Het plan is nu zover dat de gemeenteraad er een beslissing over kan nemen. Er wordt aan de gemeenteraad gevraagd om ‘ja’ te zeggen tegen dit plan.
Bijlagen
Voorgesteld besluit
- In te stemmen met de Nota van zienswijzen;
- Het bestemmingsplan ‘Graspeel 15 Zeeland’ gewijzigd vast te stellen;
- Geen exploitatieplan vast te stellen.
-
8.b
Op 27 juni heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan N264 deeltraject 1 vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan heeft 6 weken ter inzage gelegen. Als je een plan maakt, dan kan iedereen zes weken lang het plan bekijken. Als je een opmerking hebt over het plan of je bent het er niet mee eens, dan kun je dit aangeven. Je dient dan, zoals dat heet, een zienswijze in. Twee partijen hebben een zienswijze ingediend. Het voorstel van de gemeente is om het bestemmingsplan voorafgaand aan de zitting bij de Raad van State aan te passen.
De grenzen zijn op een paar plekken verkeerd getrokken, waardoor het gebied groter is dan nodig voor de nieuwe indeling van de weg. Bij een reparatiebesluit is het niet nodig om het ontwerp eerst ter inzage te leggen. Er is dan dus geen sprake van zienswijzen. Het plan met de aangepaste grenzen is nu zover dat de gemeenteraad er een beslissing over mag nemen. Er wordt aan de gemeenteraad gevraagd om ‘ja’ te zeggen tegen dit plan.
Bijlagen
Voorgesteld besluit
- De verbeelding bij het op 27 juni 2024 vastgestelde bestemmingsplan N264 deeltraject 1 met IMRO-code NL.IMRO.1991.BPn264deeltraject1-VA01 te herzien door middel van een reparatiebesluit ex artikel 6:19 Awb met IMRO-code NL.IMRO.1991.BPn264deeltraject1-VA02
-
8.c
Op 5 januari 2016 stemde het college van voormalig gemeente Uden in met een tentenverhuurbedrijf aan de Koolmeesstraat 2-2a, in Odiliapeel. Hiervoor werd in 2018 een ontwerpbestemmingsplan opgesteld en ter inzage gelegd. Als je een opmerking hebt over het plan of je bent het er niet mee eens, dan kun je dit aangeven. Je dient dan, zoals dat heet, een zienswijze in. Er is één zienswijze ingediend.
In het plan wordt het bestaande bedrijf officieel erkend, wat betekent dat het bedrijf legaal mag blijven staan en dat de locatie de bestemming ‘Bedrijf’ krijgt. Ook wordt toegestaan om aan de zuidkant van het terrein een opslagloods te bouwen. Door het bouwen van de loods, gaat een deel van de groenstrook aan de zuidzijde weg. In plaats van de groenstrook komen er groenblijvende planten en leibomen van 7 meter hoog. Hierdoor blijft de loods onzichtbaar voor bewoners aan de kant van de Oudedijk. Daarnaast komt er een afscheiding van 4 meter hoog naast de nieuwe loods. Dit helpt tegen geluidsoverlast voor de mensen die eromheen wonen. Het ruitersportcentrum dat ook op dit terrein ligt, blijft de bestemming ‘Sport’ houden.
Het aangepaste plan is nu zover dat de gemeenteraad er een beslissing over kan nemen. Er wordt aan de gemeenteraad gevraagd om ‘ja’ te zeggen tegen dit gewijzigde bestemmingsplan.
Bijlagen
Voorgesteld besluit
- Het bestemmingsplan “koolmeesstraat 2-2a Odiliapeel” vast te stellen;
- In te stemmen met de nota van zienswijzen;
- Geen exploitatieplan vast te stellen.
-
8.d
Het Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten (SHPV) is een landelijke organisatie die het belparkeren organiseert voor meer dan 100 Nederlandse gemeenten. Bij belparkeren betaal je parkeergeld via een app op je mobiele telefoon, in plaats van bij een parkeerautomaat. Het SHPV maakt afspraken over tarieven en aansluitkosten met verschillende aanbieders van belparkeren. En doet verschillende taken voor gemeenten, zoals het verwerken van transacties, en het verzamelen en beschikbaar stellen van data. Dit gaat via een landelijke parkeerrechtendatabase (genaamd Nationaal Parkeer Register).
Maashorst maakt op dit moment gebruik van Bloxx en heeft met vier providers (Easypark, SMS Parking, Yellowbrick en Stadsparkeren) een overeenkomst afgesloten. Deze providers bieden dus belparkeren aan in Maashorst. Het lidmaatschap bij SHPV komt in de plaats van de overeenkomsten bij de verschillende providers. Het voorstel is om geen wensen en bedenkingen te hebben over het lidmaatschap bij SHPV. De gemeente vraagt aan de gemeenteraad om verder geen opmerkingen te hebben op het voorstel.
Bijlagen
Voorgesteld besluit
- Geen wensen en bedenkingen te hebben over het lidmaatschap van de gemeente Maashorst in de coöperatie Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten (SHPV).
-
9Sluiting